Erätyttöjen ja Eräpoikien syysretki Mallinkaisten Leirikeskuksessa 11.-13.9.2020

Tämänsyksyinen sudenpentujen ja seikkailijoiden yhteinen syysretki saavutti ilmoittautuneiden määrän osalta sellaisen suosion, että Mallinkaisten Leirikeskuksen tilat meinasivat jäädä pieniksi. Ilvekset ja tarpojat pääsivätkin siis nauttimaan happirikkaasta syyssäästä telttamajoituksessa.

Perjantaina startattiin vanhan linja-autoaseman pihasta klo 18. Ilta meni nopeasti telttoja kasatessa ja majoittautuessa. Sudenpennut ja osa tarpojista kokoontuivat illalla vielä musiikkihetkeen laiturille, seikkailijoilla oli rauhoittavan musiikin kynttiläpolku.

Lauantai oli täynnä ohjelmaa. Retken teemana oli tuli ja se näkyi ohjelmassa koko viikonlopun. Opeteltiin nuotion sytyttämistä, tulusten käyttöä, kiehisten tekoa ja palovammojen hoitoa. Päivän aikana pelastauduttiin myös ”palavasta” savua täynnä olevasta teltasta sekä ihmeteltiin Pekan pyromania-näytöksessä, miten erilaiset materiaalit käyttäytyvät palaessaan. Nyt tiedämme, miksi hävittäjälentäjillä on puuvillaiset kalsarit!

Kädentaitoja harjoiteltiin väkertelemällä hienoja sytykeruusuja sekä sytykepusseja. Välipalaksi seikkailijat kokkailivat metsässä trangialla herkullista riisisuklaata ja sudenpennut nuotiolla suklaabanaaneja.

Lounaaksi oli tietenkin mitäpä muuta kuin Pääkalloa ja päivällisellä suussa sulavaa kasvissosekeittoa.

Ohjelmatuokioiden välissä jumppailtiin ja pelattiin jalkapalloa sekä lentopalloa. Kylmä ei tainnut ehtiä kenellekään tulemaan sateisen koleasta säästä huolimatta.

Iltaan kuului toki myös sauna ja rohkeimmat kävivät uimassakin syksyisen kirpeässä järvessä. Varsinkin Haukat johtajineen nauttivat viimeisen saunavuoron sallimasta hieman löysemmästä aikataulusta ja laiturilla olikin kova liikenne saunaan-uimaan-saunaan-uimaan. Sen jälkeen olikin iltapalagrilli kuumana terassilla makkaroineen ja maisseineen.

Sunnuntaina kokoonnuttiin hiekkakentälle ”kenen lanka palaa ensin”- kisan merkeissä. Tavoitteena oli siis tehdä nuotio, jolla poltettiin noin 30cm korkeudella oleva lanka katki. Perinteinen tehtävä partiotaitokisoista ja tuttu myös Selviytyjistä. Tyylejä nähtiin erilaisia, mutta sudenpentujen sarjan voitto meni Oravat-laumalle ja seikkailijoiden sarjassa voiton vei Haukat, vieläpä ihan ilman johtajan tukea, kun lähijohtaja Nina huiteli kisan järjestelytehtävissä.

Lounaan Lö Börgöreitä ranskalaisineen kehuttiin vuolaasti ja siihen olikin hyvä lopettaa mahtava viikonloppu!