Keskiviikko 12.8.2020

Ohjeita kuuntelemassa ennen alukseen nousua. (c) Janne Laaksonen
Haukat purjehtimassa, (c) Janne Laaksonen


Elokuun keskiviikkona 12 poikaa tapaa toisensa ensi kertaa. Näistä pojista tulee uusi ryhmä -seikkailijajoukkue, joka ottaa käyttöönsä päivitetyn seikkailijaohjelman. Mutta miten meistä tuli me? 

Tapasimme siis Partiotalon pihalla ja lähdimme kimppakyydeillä kohti Lahtea, sillä meidän ekalla kerralla tehtäisiin jotain tosi siistiä. Me pääsimme purjehtimaan Lahden Sinisten Baltic Maid aluksella Vesijärvellä. Tai no purjeet eivät nousseet kun tuuli ei juuri puhallellut. Eräpojat eivät normaalisti partiossa  purjehdi vaan yleensä me olemme metsässä. Mutta tuo veneilyhän on oikeesti tosi mukavaa vaihtelua. Retkiin kuuluu hyvin olennaisena osana eväät, joten tälläkin kertaa löysimme itsemme nuotion ympäriltä syömässä eväitä. Monella pojalla oli eväänä makkaraa ja eväsleipiä ja myönnetään, että johtajistolla oli mukana suklaata.
Nuotiolla oli aika päättää ryhmämme nimestä. Johtajat antoivat kolme hyvää lippukunnan perinteiden mukaista nimivaihtoehtoa eli Orawa, Karhut ja Haukat -joukkue ja perustelivat kukin tyylillään miksi juuri hänen edustamansa eläin kuvastaisi juuri meitä. Ruokailun ajan sulattelimme vaihtoehtoja ja sitten tuli suljetun lippuäänestyksen vuoro.Kun äänet oli annettu piti vielä päättää, että luetaanko äänet heti vai vasta viikon päästä Partiotalolla. Huutoäännestyksessä ylivoimaisesti eniten ääntä sai aikaan se, että äänet luetaan heti.  Ja niin siinä sitten kävi, että meistä tuli Haukat!! 

Nyt meidän Haukkojen partiosyksy on avattu. Kaikki halukkaat ovat päässeet ohjaamaan venettä. Kaikki saivat olla mukana päättämässä nimeä. Ja meistä on tullut Haukat! 
Kirjurina toimi Tapsu