8.5. Ilvekset. Pyöräretki Ykslammelle

Pitkän sateisen ja kylmän jakson lopuksi oli vihdoin luvassa poutasäätä. Suunniteltu pyöräretki päätettiin toteuttaa. Lauantaiaamuna kokoonnuimme partiotalolle ja polkaisimme matkaan kohti Ryttylän ykslampea. Reitti kulki mahdollisimman paljon pyöräteillä ja peltoteillä, joten autoja ei paljon näkynyt. Suunnistaminen hoidettiin itse kahden tiimin toimesta: Hemulit ja Dirt Bombers. Kartat olivat hankalasti repussa ja niitä ei aina viitsitty kaivaa esiin, joten pian päädyttiin väärälle reitille. Pienen edestakaisin ajelun jälkeen päästiin taas kartalle ja kohti ruokarastia.

Maisematauko

Matkalla pohdittiin mm. ruutanan selviytymiskeinoja pienessä lammessa ja jätteiden maatumisaikoja luonnossa. Pienet kiihdytyskisatkin syntyi muutamaan otteeseen. Lopulta pääsimme “leiriin”, eli Ykslammen nuotiokodalle.

Ruuat tehtiin trangialla ja ruokalajiksi oli suunnittelukokouksessa valittu pääkallo. Jälkkäriksi tehtiin nuotiolla tikkupullaa.

Kun mahat oli täynnä, ehdittiin vähän pärisemään ympäri metsää ja sitten oli pienet kisat. Ensin piti saada maavaate käännettyä ympäri porukalla sen päällä seisten. Sen jälkeen joukkuekisana housut jalkaan ilman käsiä.

Aika hujahti kuin siivillä ja pari aktiviteettia jäi vielä tekemättä. Ensi kerralla sitten. Kotimatka starttasi auringon paistaessa ja kaikille taisi tulla kuuma. Onneksi oli myötätuuli, joten saavuimme partiotalolle ennätysajassa 48 minuuttia.

Kirjurina Pekka