Vaalipöllön vastaukset

Haukat miettivät yhdessä tärkeitä kaupunkia koskevia kysymyksiä kunnallisvaaliehdokkaille. Tapsu esitti kysymykset videolla ehdokkaille ja nyt olemme saaneet heiltä vastaukset. Suuret kiitokset ehdokkaille kun lähditte mukaan vastaamaan poikien kysymyksiin.

Tässä Tiina Mämmelän vastaukset, kiitos paljon Tiina kun lähdit mukaan.

Sitten Aino-Kaisa Pekosen vastaukset, kiitos paljon Aino-Kaisalle vastauksista.

Seuraavana olisi vuorossa Jarin vastaukset, kiitos paljon Jarille vastauksista.

Sitten olisi vuorossa Siljan Nurmen vastaukset, kiitos paljon Silja vastauksista.

Moi Haukat

Täällä kirjoittelee Silja! Olen SDP:n eli Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen ehdokas tämän kesän kuntavaaleissa. Kiitos kun sain mahdollisuuden vastata teidän todella hyviin kysymyksiin! Tässä tulee vastaukset.

  1. Voisitteko parantaa Riihimäen kouluruokaa? Se on huonontunut viime aikoina kovasti.

Tämä kouluruoka asia on aika hankala. Ennen ruoka oli parempaa, koska se tehtiin Riksussa kaupungin omin voimin. Kaupungin päättäjät teki pari vuotta sitten melko epäreilun päätöksen ja myi mm. kouluruuan valmistuksen yksityiselle yritykselle, Palmialle, ja nyt päättäjien on paljon vaikeampi vaikuttaa kouluruoan laatuun. Uskon, että yksi parhaista tavoista parantaa asiaa on kertoa teidän lasten ja nuorten suulla mitä mieltä olette ruuasta ja sen laadusta. Toinen hyvä tapa parantaa asiaa olisi päättäjien lisätä rahaa kouluruoan valmistukseen, koska hyvä ja laadukas ruoka maksaa.

  • Pitäisikö pyöräilyä edistää Riksussa ja miten?

Pitäisi, koska pyöräily on parasta! Riksussa on jo paljon pyöräteitä, mutta niitä ei voi koskaa olla liikaa. Sen lisäksi, että pyöräteitä pitää lisätä, pitää lisätä myös pyörän säilytyspaikkoja ja parantaa niiden jo olemassa olevien pyöräteiden kuntoa. Minusta hauskalta kuulostaisi myös paikka, jos temppuilla pyörillä ihan luvan kanssa ja turvallisesti.

  • Mitä Riihimäellä on liikaa?

Montaakin asiaa, mutta eritoten kiusaamista ja roskaamista.

  • Pelaatko lauta- tai tietokonepelejä? Ja jos pelaat, niin mitä?

Tykkään pelata lautapelejä, koska ne on hauskaa tekemistä kavereiden ja perheen kanssa.

Tykkää klassikko peleistä ja kaksi lempparia ovatkin Trivial pursuit ja Monopoli. Tietokonepelejäkin voisin pelata, jos joku vaan opettaisi.

  • Jos saisit nimetä veneen, niin minkä nimen antaisit veneelle?

Hmm en ole ikinä miettinyt asiaa. Veneet nimetään usein naisen mukaan, joten ehkä veneen nimi olisi Tarja. Tarja on kahden poliittisen esikuvani, Tarja Halosen ja Tarja Filatovin etunimi.

Toisaalta nimi voisi olla myös Tuulikki rakkaan isoäitini mukaan.

  • Kuuluuko ananas pizzaan?

Minun mielestä kuuluu, mutta on pizza hyvää ilman ananastakin. Pizza on kuitenkin aina pizza.

  • Mikä on paras retkieväs nuotiolla?

Kaakao ja vaahtokarkit ehdottomasti!

  • Mitä just ensimmäisenä parantaisit Riihimäen asioista?

Tämä on vaikea kysymys. Olisi monta asiaa jota haluaisin parantaa, mutta sillä listalla on ainakin lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet sekä ne edellä mainitut pyöräily mahdollisuudet.